+36 26 317 054 | +36 30 274 85 71
H-2000 Szentendre, Bogdányi utca 10. | bormuzeum@bor-kor.hu

Pálinkatár

palinkatar.jpg A PÁLINKA hűséges társunk jóban - rosszban, örömben és bánatban, melyet már az ókorban alapvető gyógyszerként sikeresen alkalmaztak, része népszokásainknak, hagyományainknak, állandó szereplője ünnepeinknek. Sokunk örömére, napjainkban a PÁLINKA - megérdemelten - reneszánszát éli, ezt kívánja támogatni a 2008-ban megnyitott pálinkatárunk is.

Kínálatunkban csak a kiváló osztályú gyümölcsökből készült minőségi pálinkák szerepelnek. A hagyományos ízvilág - szatmári szilva, kecskeméti barack, szabolcsi alma - mellett bemutatjuk a pálinkák új generációjának - szeder, birs, bodza, kökény, fekete ribizli valamint az ízesített termékek, mint a mézes barack, szilva, málna - képviselőit.

E nemes párlatok megismerésében, kóstolásában, gyártási technológiájuk összehasonlításában pincemestereink - magyar, angol, német, orosz nyelveken - állnak szíves rendelkezésükre. Hisszük, hogy a pálinkát - a borokhoz hasonlóan - igazán szeretni csak akkor lehet, ha ismerjük és értjük is a pálinkakészítés alapjait, a párlatok típusait, ezért a kóstolási lehetőségek mellett az elkészítés folyamatának rejtelmeibe is igyekszünk beavatni vendégeinket.

A kóstolási lehetőségek - melyeket kívánság szerint tájegységek, gyümölcsök, kifőzdék alapján is tematizálunk - mellett szaküzletünk polcain 45 különféle beszállító terméke sorakozik. A kínálat - mely kb. 400 palackból áll - Magyarország kiváló termővidékeiről származik.