+36 26 317 054 | +36 30 274 85 71
H-2000 Szentendre, Bogdányi utca 10. | bormuzeum@bor-kor.hu

Étterem

Kedves Vendégünk! Köszöntjük éttermünk weboldalán!

Szentendre ódon hangulatú sétálóutcájában, a város központjában várja vendégeit a Labirintus Étterem, mely egyszerre 150 fő fogadására alkalmas. A nyári hőség elöl menekülve pincehelyiségben hűsölve fogyaszthatja el ételeinket. Jó ár-érték aránnyal rendelkezünk! Fontos szempont számunkra a minőség és a tisztaság. Éttermünket folyamatosan gondozzuk, újítjuk, azért, hogy Önök örömmel térjenek be hozzánk.

Konyhai filozófiánkról röviden

Összefoglalva az étteremben tradicionális magyar ételeket készítünk és szolgálunk fel. Némelyeket kicsit másképpen, egy újragondolt formában. De milyen is az eredeti magyaros étel? A legtöbb "hagyományosan" magyar fogás országunknak a történelem során folyton változó határai közt, és a szomszédos területeken élő népektől került be a hazai étkek közé, amit számtalan példa bizonyít. Itt a szentendrei Labirintus Étteremben ezen ételek közül leginkább a múlt század polgári konyhájának ételei kerülnek a vendégeink elé, amelyeket azonban nem mindig a hagyományos formában tálalunk nekik. Ételkínálatunkban mind a hagyományos magyar ételek (gulyásleves, marhapörkölt), mind a halételek (halászlé, harcsa, harcsapörkölt) megtalálhatóak. Választékunkban megtalálhatóak azok az ételek is amelyek a paprika megjelenése előtti időszakból származnak, (sáfrányos, gyömbéres, borsos). De a paprikával készült ételek is nagy választékban rendelhetőek.

Akik Szentendrére jönnek kirándulni és az utcában sétálnak, bepillantva az étterembe, a pincehelyiség jellegéből, és a történelmi hangulatú termekből következtetve, egészen más ízű fogásokra, nehéz, néha régies lakomákra gondol, azonban az elegáns asztalokra érkező ételekben a hagyomány a kreativitással, a tradíció folyamatos újragondolásával társul. Ételeinket modern formában tálaljuk. Ételeinket kidolgozott részletek, és az évtizedes konyhai tapasztalatból származó különleges ízharmónia jellemez. A főszakácsnak, és fiatal, lelkes szakácscsapatának köszönhetően a szentendrei Labirintus Étterem egyszerre műhely és ínyenc étterem. A konyha párbeszéde a vendéggel, és ebben séfünk a folyamatosan érkező pozitív visszajelzések alapján különlegesen tehetségesnek bizonyult. Az alapanyagok java részét hazai termelőktől szerezzük be, és modern konyhai technológiák alkalmazásával dolgozzuk fel. Így nem csak az ízek, hanem a nyersanyagokban rejlő értékes tápanyagok is nagyobb arányban megmaradnak. Magyaros ételeink a világ minden tájáról idecsalogatják vendégeinket, hogy ízelítőt kapjanak a méltán híres magyar konyha remekeiből.

Borok és ételek

A vacsorát a borpincében külön is megvásárolható kiváló minőségű, válogatott magyar borok teszik teljessé, amelyeknek kiválasztásánál fontosnak tartjuk, hogy az aromák, és a textúra passzoljon a fogáshoz, ami mellé fogyasztják. Ennek érdekében a szentendrei Labirintus Étteremben étterem vendégei folyamatosan frissülő borlapunkról válogathatnak, amely közel 220 fajta, magas minőségű, válogatott hazai bort tartalmaz. Választékunkban néhány külföldi eredetű bor- és pezsgőkülönlegesség is helyet kapott. Vendégeinknek képzett felszolgálóink, örömmel állnak rendelkezésre, hogy a széles választékból a fogáshoz illő és a vendégek ízlésének leginkább megfelelő italt fogyaszthassák.

Vállaljuk különféle rendezvények lebonyolítását (esküvő, lakodalom, konferencia, árubemutató, céges összejövetel, családi rendezvény, szülinapi parti), hazai és külföldi vendégek magas színvonalú kiszolgálását.

Éttermünk örömmel várja a családi, baráti, céges rendezvényekre összegyűlő vendégeket is, akik számára kérésre egyedi árajánlatot készítünk.

Német, Angol, és Orosz nyelven is beszélünk.

Vadászterem

Vadászterem A klimatizált helyiség az emeleti szinten található, mely 80 fő befogadására alkalmas. Nevét a falakon lévő dísztárgyakról kapta, mely egyben utalás az étlapon, széles választékban található vadételekre is.

Tetőterasz

Tetőterasz Szentendre magasból, kicsit másképp. Ezt láthatja romantikus hangulatú teraszunkról melyet piros tetőcserepek ölelnek körül. 20 fő kényelmes elhelyezése ideális a napernyővel árnyékolt tetőkert.

Kupaterem

Kupaterem A földszinten található, családias hangulatú helyiség 24 fő vendéglátására ideáláis. A régi falusi életmód mindennapjaihoz tartozó, autentikus tárgyakból házi kiállítást rendeztünk be, mely biztosítja a helyiség vidékies hangulatát.

Kocsiszín terasz

Kocsiszín terasz A régi kocsiszínből kialakított hangulatos terasz 25 fő vendéglátására ideális. A dús szőlőlugas a dekoráción túl, a legnagyobb melegben is hűs nyugalamat biztosít vendégeinknek.

Tokaji terem

Tokaji terem A pinceszinten található Étterem a Múzeum és az udvar felől is megközelíthető, ezért kíválóan alakalmas zártkörű rendezvények lebonyolítására. A hagyományos borospincék hangulatát idéző terem 45 fő befogadására alkalmas.

Pinceszint

Pinceszint A közel 800 m2-es, kb. 220 éves pincerendszer ad otthont a Nemzeti Bormúzeumnak, a kostolóutcának, a Bor Shop-nak, valamint a különálló szárnyban lehetőséget biztosít nagyobb létszámú csoportok ültetett fogadására is.